Wikipedia:Wiki Sabanda II

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Wiki Sabanda II)
Luncat ka: pituduh, paluruh



Wiki Sabanda II
(Wikipédia Raksa Basa Sunda)
saémbara nulis onlén di Wikipédia basa Sunda


Wiki Sabanda.png

Wiki Sabanda mangrupa saémbara nulis nu digelar hasil gawé bareng Wikimedia Foundation jeung Wikimedia Indonesia. Tujuanna pikeun ngahudang kasadaran urang Sunda dina ngamumulé jeung ngaronjatkeun basa Sunda sangkan jadi bagéan ti sakumna basa di sakuliah dunya. Saémbara saméméhna aya Wiki Sabanda II rintakan kahiji jeung nu leuwih heubeulna mah Wiki Sabanda 2014-2015.

Hadiah

Hadiahna mangrupa Léptop jeung puluhan Kamus & Buku Sunda

Katangtuan
  • Daptar jadi pamilon sarta nyieun akun Wikipédia
  • Paloba-loba nulis artikel anyar nepi ka 200+ artikel, boh artikel taratas boh sampurna
  • Ngajukeun 5 artikel sampurna pikeun peunteuneun
  • Unggal artikel nu geus ditulis dicatetkeun ku pamilon séwang-séwangan kana pakakas juri
  • Dina ieu saémbara teu lumaku sistim gugur
  • Saémbara lumangsung ti ping 23 Séptémber 2017 nepi ka 22 Pébruari 2018
  • Pikeun pamilon nu kungsi daptar di Wiki Sabanda II rintakan kahiji mah teu kudu daptar deui, langsung prung baé nulis.


Cara miluan
  • Daptar jadi pamilon ku cara ngeusian ieu form  Daptar
  • Nyieun akun di Wikipedia   Jieun akun
  • Nyieun artikel sing loba
  • Artikel nu geus dijieun dicatetkeun ka ieu pakakas juri   Pakakas juri


Pameunteunan
  • Pikeun jadi pinunjul kalawan meunangkeun hadiah léptop, pamilon kudu nulis artikel anyar saeutikna 200 artikel tuluy ngajukeun 5 artikel sampurna
  • Unggal pamilon nu geus réngsé nulis 10 artikel bakal dilélér hadiah Buku Sunda
  • Unggal pamilon nu geus réngsé nulis 50 artikel bakal dilélér hadiah Kamus Sunda
  • Unggal artikel nu dijieun ku pamilon sarta geus dikirimkeun ka pakakas juri, bakal dipeunteun ku juri jeung panitia


Jinis artikel

Artikel Taratas

  • Artikel anyar anu can aya di Wikipédia basa Sunda;
  • Artikel kudu ngandung saeutikna 100 kecap, kalawan ditambahan rujukan dina unggal tungtung kalimahna;
  • Sumber rujukan anu dipaké sakurang-kurangna dua sumber anu béda sarta bisa dipercaya;
  • Nambahkeun gambar (mun aya), wikifikasi, interwiki jeung katégori wiki.

Artikel Sampurna

  • Artikel anyar anu can aya di Wikipédia basa Sunda;
  • Artikel kudu ngandung saeutikna 300 kecap, kalawan ditambahan rujukan dina unggal tungtung kalimahna;
  • Artikel kudu dibagi saeutikna jadi 3 subbab;
  • Sumber rujukan anu dipaké sakurang-kurangna 5 sumber anu béda sarta bisa dipercaya;
  • Nambahkeun gambar (mun aya), wikifikasi, interwiki jeung katégori wiki.


Daptar judul
Kumpulan daptar judul anu can aya (klik ieu téks)

Geus nyampak sawatara daptar judul anu can dijarieun (tutumbu beureum), klik salasahiji tombol daptar judul dumasar karesep anjeun.