Sinjiang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Uighur:شىنجاڭ ئۇيغۇر ئاپتونوم رايونى
Shinjang Uyghur Aptonom Rayoni
Tionghoa:新疆维吾尔自治区
Xīnjiāng Wéiwú'ěr Zìzhìqū
Singkatan: 疆 (pinyin: Jiāng)
Peta Cina nunjukkeun perenah Sinjiang (beureum)
Étimologi 新 xīn - anyar
疆 jiāng - wates
"Wates anyar"
Tipeu administrasi Wewengkon otonomi
Ibu kota jeung
kota panggedéna
Urumqi
Sekertaris Komite Sinjiang CCP Wang Lequan
Pupuhu Umum Ismail Tiliwaldi
Lega 1.660.000 km²
Populasi (2002)
- Kapadetan
19.050.000 jiwa
11,5/km²
PDB (2003)
- per kapita
187,8 milyar yuan
9.710 yuan
Étnis (2000) Uighur - 45%
Han - 41%
Kazakh - 7%
Hui - 5%
Kirgiz - 0,9%
Mongol - 0,8%
Dongsiang - 0,3%
Tajik - 0,2%
Sibe - 0,2%
ISO 3166-2 CN-65

Sinjiang (Tionghoa: 新疆; pinyin: Xīnjiāng; Wade-Giles: Hsin1-chiang1; Uighur: شىنجاڭ), lengkepna Wewengkon Otonomi Uighur Sinjiang, mangrupakeun hiji wewengkon otonomi di Républik Rahayat Cina. Sinjiang tepung wates jeung Wewengkon Otonomi Tibét di beulah wétan jeung Propinsi Qinghai sarta Gansu di tenggara. Wewengkon ieu tepung wates ogé jeung Mongolia di beulah wétan, Rusia di kalér, sarta Kazastan, Kirgistan, Tajikistan, Afganistan, jeung Kashmir di kulon. Sinjiang ogé ngawengku kalobaannana ti wewengkon Aksai Chin — diklaim ku India minangka bagian ti Nagara Bagian Jammu jeung Kashmir.


Gnome-home.svg