Kurdistan Irak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
ههريمى كوردستان
Herêmî Kurdistan
إقليم كردستان العراق
Kurdistan Irak
Bandéra Kurdistan Lambang Kurdistan
Lagu
Ey Reqîb
Location of Kurdistan
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Arbil (Hewlêr)
Basa resmi Basa Kurdi, Arab
Grup étnis  Kurdi
Pamaréntah Démokrasi parleménter
 -  Présidén Massoud Barzani
 -  Perdana Menteri Nechervan Idris Barzani
Pawangunan salaku Wewengkon otonomi 
 -  Pasatujuan ditandatanganan 30 Januari 2005 
Aréa
 -  Total 80.000 km² (-)
30.888 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  2005 5.500.000 (-)
 -  Kapadetan 40 /km² (-)
15 /mil²
Mata uang Dinar Irak (IQD)
Zona wanci (UTC+3)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+4)
Kode telepon +964

Kurdistan Irak (basa Kurdi: ههريمى كوردستان, Herêmî Kurdistan, basa Arab: إقليم كردستان العراق) mangrupakeun wewengkon otonomi luas di Irak kalér. Wewengkon ieu mangrupakeun sabagian ti lemah cai étnis Kurdi. Ibu kotana nya éta Arbil.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Gnome-home.svg