Vojvodina

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pikeun propinsi Yugoslavia, tempo Propinsi Otonom Vojvodina (1945-1963), Propinsi Otonom Sosialis Vojvodina
Аутономна Покрајина Војводина
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Vajdaság Autonóm Tartomány
Autonómna Pokrajina Vojvodina
Provincia Autonomă Voivodina
Автономна Покраїна Войводина
Propinsi Otonom Vojvodina
Bandéra Vojvodina Lambang Vojvodina
Location of Vojvodina
Vojvodina (beureum) mangrupakeun propinsi otonom piboga Sérbia
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Novi Sad
45°19′N 19°51′E
Basa resmi Sérbia, Hungaria, [basa Slovakia
Pamaréntah Pamaréntahan
 -  Présidén Pamaréntahan Bojan Pajtić
 -  Juru Omong Majelis Sándor Egeresi
Otonomi
 -  SAP Vojvodina 1945 
Aréa
 -  Total 21.506 km² 
8.300 mil² 
Populasi
 -  Sénsus 2002 2.031.992 
 -  Kapadetan 94,51 /km² 
36,49 /mil²
Zona wanci CET (UTC+1)
 -  Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
1 Sadaya basa resmi dipaké di pamaréntahan propinsi; basa Sérbia dipaké di sadaya pamaréntahan kotamadya; nu lian dipaké di pamaréntahan kotamadya nu kapilih. Aya rupa-rupa média jeung hak édukasi dina basa resmi jeung minoritas.

Vojvodina, resmina Propinsi Otonom Vojvodina (basa Sérbia: Аутономна Покрајина Војводина, Autonomna Pokrajina Vojvodina; basa Hungaria: Vajdaság Autonóm Tartomány; basa Slovakia: Autonómna Pokrajina Vojvodina; basa Romania: Provincia Autonomă Voivodina; basa Kroasia: Autonomna Pokrajina Vojvodina; Rusyn: Автономна Покраїна Войводина) mangrupakeun hiji propinsi otonom di Sérbia. Ibu kota jeung kota panggedéna nya éta Novi Sad. Vojvodina miboga idéntitas multiétnik jeung multibudaya; aya leuwih ti 26 grup étnis di propinsi ieu, nu boga genep basa resmi.

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

Vojvodina dibagi kana 7 distrik jeung 44 kotamadya. Di handap mangrupakeun daptar distrik sareng kotamadyana.

Vojvodina map02.png

Citakan:Administratif Sérbia

Countries.png