Yordania

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Jordania)
Jump to navigation Jump to search
المملكة الأردنّيّة الهاشميّة
Al Mamlakah al Urdunnīyah al Hāshimīyah
Bandéra Yordania Lambang Yordania
Motto
الله، الوطن، الملك (Allah, al-watan ("Lemah Cai"), al-malik ("Raja"))/ الأردن أولاً : Al Urdun Awwalan
Lagu
As-salam al-malaki al-Urduni
Location of Yordania
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Amman
Basa resmi Arab
Pamaréntah Monarki
 -  Raja Abdullah II
 -  Perdana Menteri Marouf al-Bakhit
Kamerdékaan
Aréa
 -  Total 92.300 km² (111)
 mil² 
 -  Cai (%) ~0,01%
Populasi
 -  Perkiraan  2005 5.729.732 (104)
 -  Sénsus 2003 5.460.000 
 -  Kapadetan 62 /km² (106)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$24,69 miliar (100)
 -  Per kapita US$4.383 (111)
Mata uang Dinar (JOD)
Zona wanci (UTC+2)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+3)
TLD Internét .jo
Kode telepon +962

Karajaan Hasyimiyah Yordania, biasana disebut Yordania (basa Arab: أردنّ, transliterasi: ʼUrdunn), mangrupa hiji nagara di Wétan Tengah nu tepung wates jeung Suriah di kalér, Arab Saudi di wétan jeung kidul, Irak di kalér-wétan, sarta Israél jeung Tepi Kulon di kulon. Yordania narima arus pangungsi Paléstina dina leuwih ti 3 dasawarsa, ngajadian manéhna salaku salah sahiji panampung pangungsi pangageungna di dunya.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Yordania di Wikivoyage


Gnome-globe.svg