Chéchnya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Чеченская Республика
Нохчийн Республика
Républik Chéchnya
Bandéra Chéchnya Lambang Chéchnya
Location of Chéchnya
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Grozny
43°19′N 45°42′E
Basa resmi Rusia, Chéchnya
Aréa
 -  Total 15.300 km² 
 mil² 
Populasi
 -  Perkiraan  2002 1.103.686 
Chechnya03.png

Républik Chéchnya (basa Rusia: Чеченская Республика; basa Chechnya: Нохчийн Республика/Noxçiyn Respublika), atawa ngan Chéchnya (basa Rusia: Чечня, basa Chéchnya: Нохчичьо/Noxçiyçö), Chechnia atawa Chechenia, mangrupakeun hiji konstituén Féderasi Rusia.

thumb|250px|Lokasi Chéchnya di peta Kaukasus

Chéchnya tepung wates jeung Krai Stavropol di kalér-kulon, républik Dagestan di kalé-wétan jeung wétan, Géorgia di kidul, jeung républik Ingushétia sareng Ossétia Kalér di kulon, Chéchnya aya di pagunungan Kaukasus Kalér. Ibu kotana nya éta Grozny.

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan




Countries.png